O nás

Mateřská škola Masná se nachází v centru Prahy v Masné ulici (blízko stanice metra Náměstí Republiky a Staroměstská). MŠ Masná je umístěna v krásné starobylé budově postavené v roce 1884.

Mateřská škola Masná je příspěvkovou organizací a její součástí je i školní jídelna. Můžete si prohlédnout náš vzdělávací program, který vychází z Rámcově vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání vydaného MŠMT. V naší školce se nachází čtyři třídy, do kterých jsou děti rozděleny dle věku. Každou třídu vedou dvě paní učitelky s odborným pedagogickým vzděláním.

Nejdůležitější je pro nás vzájemná důvěra a spolupráce s rodiči. Naší vzdělávací ideou je:

Nesměřovat pouze ke kvantitě znalostí, které dětem předáváme, ale dávat důraz na jejich kvalitu. Rozvíjet dětskou fantazii, tvořivost a emocionální stránku. Dát dětem možnost svobodně se vyjádřit a to tak, aby měly jistotu, že jsou přijímané takové,  jaké jsou i se svými individuálními zvláštnostmi. Dávat dětem svým přirozeným přístupem pocit bezpečí. Pomáhat jim k zdravému růstu sebevědomí tím, že na ně budeme klást přiměřené požadavky. Motivovat je k činnostem, které jim zprostředkují novou zkušenost. Rozvíjet komunikaci. Mluvit o všem co děti zajímá. Seznamovat je se světem a vším co obsahuje – člověka a přírodu – ve všech obměnách a projevech. Chceme vytvářet pro děti prostředí, kam se budou každý den těšit.

Školní jídelna

V mateřské škole Masná je k dispozici kuchyň s jídelnou. Připravujeme denně 3 čerstvá jídla.

Veřejné hřiště

Naproti mateřské škole Masná je velké veřejné hřiště a hned za ním najdete pěkné veřejné dětské hřiště.

Zahrada

Ve vnitrobloku budovy školky Masná se nachází zahrada. Není přístupná veřejnosti, takže slouží pouze potřebám dětí ve školce – je čistá a bezpečná, pravidelně ji pro Vaše děti čistíme.

Třídy

Třídy a učitelky vašich dětí ve školním roce 2023 - 2024

1. třída

Berušky

děti 2,5 – 3 leté

Učitelky:
Kristýna Maršalová
Šárka Zelenková

2. třída

Žabičky

děti 4 leté

Učitelky:
Pavlína Roháčková
Denisa Vorlíčková

3. třída

Motýlci

děti 4 – 6 leté

Učitelky:
Marieta Půčková
Bc.  Marcela Kadlecová
Bc. Jana Zelenková

 

4. třída

Koťata

děti 5-6 leté
+ děti s odkladem školní docházky

Učitelky:
Hana Bergelová
Mgr. Martina Šedinová
As.pg. Martina Novotná